woensdag 18 mei 2022

printjes in een boekje

 Hoi hoi allemaal,


Afgelopen week heb ik mijn gemaakte gel printjes voor de dag gehaald. Ondertussen al een heel stapeltje. Ik maakte er een boekje van wat ik jullie wil laten zien vandaag.


Ik gebruikte mijn kleine gel press van 3 x 5 inch.


 Mijn papier sneed ik altijd met een groot lomp apparaat met een groot gevaarlijk mes. Vreselijk zwaar ook. Sinds kort heb ik een mooi licht apparaat met inches, veel makkelijker hanteerbaar.

De print vellen sneed ik in stukken van 3 bij 5 inch voor dit boekje. Om het boekje in elkaar te zetten sneed ik strookjes van 2 x 5 inches en vouwde ze dubbel. In de vouw plakte ik aan beide zijden een printje met de goede kanten op elkaar als je ze dubbel legt.Je hebt dus twee printjes met de goede kanten boven en op de achterkant dus dat geplakte strookje. Als je ze allemaal vouwt met de ruggen dezelfde kant op zie je vanzelf wat de volgende stap is en hoe je de setjes op elkaar moet plakken tot een boekje.


Ik plakte alles vast met Tacky glue original.Tot slot voor de afwerking van de rug kun je sport tape gebruiken maar ik koos er voor om een stukje spijkerstof te knippen op maat. Dit heb ik op een stuk tape geplakt, dubbelzijdig, en dit over de rug geplakt.


Het zijn allemaal printjes die ik de eerste keer maakte met de gel plate, dus uitprobeersels.


Verschillende kleurtjes acrylic verf van amsterdam en cadence.

Daarna een printvel op maat gesneden en dit weer opgeplakt tot aan de strook spijkerstof. De rand kun je evt nog afwerken met kantje of zo. Dit kan je vastzetten met een nietje.

Je kunt het boekje zo dik maken als je wilt, ik gebruikte voor de printjes kopieer papier, Bruna heeft ook dikker kopieer papier, dat heb ik gebruikt hiervoor.


Wat ik met dit boekje ga doen? 

Geen idee maar het komt vast wel vol.

Bedankt voor je bezoekje en tot de volgende keer,
Alma1 opmerking:

VoormeKaartje zei

Wat een werk heb je hiervan gehad. Maar het is super leuk geworden.

gel plate

 Hoi hoi, Pff... ik kom er niet toe om bezig te zijn met kaarten maken en meedoen aan challenges. Het wil gewoon ff niet met mij. Het lijf e...