dinsdag 31 mei 2022

pot Lavendel

 Hallo, 


Een pot met geurende lavendel buiten. Heerlijk...

Ik zette een pot lavendel op de kaart:


Uit een sheet stanste ik twee cirkels en bewaarde beide uit gestanste cirkels en de sheet waar ik uit stanste. Dit gebruikte ik voor deze kaart om ook weer delen af te kunnen schermen.

Ik verdeelde de kaart denkbeeldig in tweeën, stempelde de pot lavendel als eerste, legde er een cirkel op van een sheet. Veegde daar vanaf een "halo" rondom met distress oxide. Ik liet de cirkel er op liggen en sponste met distress oxides rondom de kaart, de helft boven met blauw tinten en onderste deel met groen tinten. Daarna legde ik over het bovenste deel een sheet en een stencil met cirkels, zodat de cirkel weer terugkwam. Alleen in het onderste deel sponste ik de cirkels.

Met grijze inkt stempelde ik tekst in het onderste deel, de cirkel liet ik op de plek liggen. Het bovenste deel stempelde ik met een sterrenstempel. Ik kleurde de bloemetjes van de lavendel met distress oxide en wat water, zette er nog wat stempeltjes bij op het geheel, wat blauwe spettertjes alleen in de cirkel.

Om de kleur paars weer wat terug te laten komen een paarse bloempot, paarse sterretjes uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.


Nog wat tekst en vogeltjes maken de kaart naar mijn idee helemaal af.

*****

Zonder al te veel nadenken kwam de kaart tot stand. 

Leuk dat je meelas, misschien geïnspireerd,

tot de volgende keer.

Groet Alma

4 opmerkingen:

Ellen zei

Wat een prachtige kaart Alma…zo mooi die lavendel erop!
We hadden een huis in de Ardeche en als we er waren was het ook volop genieten hoor!
Bij ons hier in de tuin staan ze ook prachtig nu.
Groetjes Ellen

jackelien zei

Prachtige kaart. Ik heb ook lavendel in de tuin altijd zo mooi.
Groetjes Jackelien

GerJanne zei

Mooie kaart is het! Lavendel rukt zo heerlijk buiten..
En je blog ziet er warmer uit!

Cinderella zei

Hele mooie kaart Alma
Ik hou d’r wel van
Liefs & Creatiefs
Cinderella
Xx

Collages

Hallo, Wat een leuke reacties van jullie op de doosjes die albumpjes werden. Dank jullie wel. En Bolletje lucky schreef dat ze geïnspireerd ...