dinsdag 11 januari 2022

Nat in nat

 Hoi hoi,


Rare titel he? Nat in nat... maar zo raar is het niet hoor. Zo noemen ze de techniek die ik gebruikt heb voor deze kaart.


(Bij Tracy Evans zag ik deze techniek in haar you tube kanaal)


Ik gebruikte een stuk aquarel papier, (ik geloof zelfs 300 grams), distress inkt en non permanent tape.

Het tape plakte ik netjes langs de rand om een soort van kader te creëren. Vervolgens maakte ik het papier binnen het kader nat met een kwastje.

De twee gekozen kleuren depte ik om beurten op mijn craft sheet en sprayde daar wat water op en met mijn kwastje nam ik het op. Ik depte dit op het natte kader. Als je een kleur te overheersend vind kun je de andere kleur nog wat opbrengen.

Hierom ook de naam: nat in nat techniek.


Ik plakte nog een strookje tape zodat ik in het bovenste deel een vierkantje open hield. Ik stempelde wat op de achtergrond. Langs de rand aan de binnenkant sponste ik nog met de blauwe kleur wat accenten.

Wat ik zo leuk vind is dat je geen strak kader hebt, de inkt is ook iets onder de tape gelopen.

Ik stempelde een bloem en twee takjes en kleurde ze in. Inkleuren is niet iets wat ik goed kan maar ik ben er tevreden mee.


Ik vind dit een hele leuke techniek en wil het zeker nog eens proberen. 

Tracy laat in haar you tube kanaal leuke technieken zien en heeft steeds weer nieuwe ideetjes waar ik dan totaal niet aan gedacht zou hebben. Met het toevoegen van embelishments maakt ze haar kaart helemaal af, iets wat ik dan vergeet.


5 opmerkingen:

GerJanne zei

Heel leuke techniek! Ik heb het filmpje bekeken en dat lijkt me ook heel leuk om eens uit te proberen. Jouw kaart is heel erg mooi geworden! Had ik je eigenlijk wel bedankt voor je kaart? Zo'n verrassing! Dank je!

jackelien zei

Hoi
Wat een leuke techniek ga ik zeker proberen. Je kaart is prachtig.

Gr Jackelien

Els zei

Een pracht kaart heb je met deze techniek gemaakt.
En dat er inkt onder de tape is gekomen geeft juist een speels effect.
Groetjes, Els

Danielle zei

Wat een prachtige kaart! Erg mooie kleuren en wat een leuke techniek!

Cinderella zei

Hoi Hoi

Wat een superleuke techniek en een
geweldige kaarten .
Ik kom je meteen volgen
Liefs & Creatiefs
Cinderella
XX

journal cards

 Hoi hoi, Dank jullie wel voor de opbeurende woorden. Ik pas goed op mezelf en doe kleine projectjes of niets. Net waar ik zin in heb. Afgel...