dinsdag 16 juni 2020

Glaasjes techniek

Hallo,


De laatste weken kijk ik wat meer filmpjes op You tube. Vooral om wat andere technieken en meer kennis op te doen van verschillende materialen en mogelijkheden.
En wat komt er veel leuks voorbij!!!! 

Ik was een beetje uitgekeken op alleen maar stempelen en een kaart plakken...tijd voor wat vernieuwing.

Zo vond ik via Hobbyvision op You tube een filmpje van Ilse Hoekstra. (oorspronkelijk FB live die daarna op hun  You tube kanaal geplaatst wordt).

Ze maakte een leuke achtergrond met behulp van glaasjes, kwast, water en de watercolors van Daniel Smith. Deze kleuren bevatten veel pigment.Nu heb ik dát natuurlijk weer niet in huis maar niet getreurd, ik heb wel brusho en dat zijn pigment poeders, te verwerken met water.

Ik strooide een klein beetje poeder rondom de glaasjes, veegde het wat bij elkaar met een droog penseel en spoot wat water erbij. Ik gebruikte echt maar 2 kleuren...

Ik maakte deze achtergrond. Groot formaat: 14,8 x 21 cm. blok van 100 vel smooth watercolor paper van Vaesen creative.


Ik gebruikte de hand blower waarmee ik de lens van de foto camera schoon blaas om de kleuren gericht wat uit te laten lopen...Uit mijn prive verzameling gebruikte ik achtergrond stempels.De vlinders ingekleurd met brusho en uitgeknipt


Een hele leuke techniek én ik heb ook geleerd hoe ik een vel aquarel papier van een blok moet losmaken. 
Ik heb een groot blok waarvan de vellen aan elkaar verlijmd zijn rondom. Ik zat altijd te hannesen om er een vel af te krijgen...Ik gooide uit frustratie het blok terug in de kast of probeerde met een mesje en vel los te snijden wat altijd mislukte.

****Gewoon met een liniaal door de opening en heen en weer schuiven.****

Nu weet ik ook dat het expres vast zit: zo kan het vel niet gaan krullen en bobbelen wat vaak gebeurt nadat je er water op spuit.

Het papier wat ik gebruikte zijn losse vellen, mocht het toch nog gaan krullen kun je de randen vast tapen op je ondergrond. maar dat was in dit geval niet nodig.

Ja, die You tube filmpjes zijn zo gek nog niet, je steekt er altijd wat van op.

Hartelijke groet,
Alma.

3 opmerkingen:

Ellen zei

Hoi, wat gaaf dit zeg...superleuke techniek!
Ook prachtige kleuren koos je!
Kan ik bij jou de plakblokjes groot en klein bestellen van Stampin Up? Ze zijn super en ik ben er op een paar na door heen!
Ik hoor het graag!
Groetjes Ellen

Nancy Soetaert zei

Tof effect met de brusho!
Nancy

GerJanne zei

Wat super zeg! Een heel leuk idee en je hebt er prachtige bijpassende stempels bij!
Ik heb ook zo'n blokje liggen. Goed idee van die liniaal, was ik ook niet opgekomen! Dank je voor het delen!

Kaart voor een eerste verjaardag voor een meisje

 Dag, Een verjaardag kaartje voor een meisje dat 1 jaar werd lag ook nog op mijn tafel en wil ik jullie ook nog laten zien: Het goudkleurige...